Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Duszona pierś z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pierś z kurczaka duszona w sosie własnym, zabielonym jogurtem naturalnym. Najlepiej smakuje z ziemniakami lub ryżem.

Duszona pierś z kurczaka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Duszona pierś z kurczaka

 

Sposób przygotowania:

Duszona pierś z kurczaka
Filet z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy na dość duże kawałki. Wrzucamy mięso na rozgrzaną w rondlu oliwę i podsmażamy z obu stron, aż się lekko zarumieni. Wlewamy wodę tak, by zakryła mięso, dodajemy przyprawy i dusimy mięso do miękkości.

Dodajemy jogurt naturalny oraz mąkę rozrobioną w niewielkiej ilości wody i doprowadzamy do wrzenia. Na końcu dodajemy suszony koperek oraz przyprawiamy do smaku pieprzem i gotujemy jeszcze 1-2 minuty.
Duszona pierś z kurczaka
Filet z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy na dość duże kawałki.
Duszona pierś z kurczaka
Wrzucamy mięso na rozgrzaną w rondlu oliwę i podsmażamy z obu stron, aż się lekko zarumieni.
Duszona pierś z kurczaka
Wlewamy wodę tak, by zakryła mięso, dodajemy przyprawy i dusimy mięso do miękkości.
Duszona pierś z kurczaka
Dodajemy jogurt naturalny i doprowadzamy do wrzenia.