Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka z papryką w boczkuEtap 1
Paprykę ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia skórą do góry. Piec ją w 200 stopniach przez ok. 20 minut, następnie ostudzić, obrać ze skórki, pokroić w kostkę, przełożyć do miski.
Etap 2
Cebulę pokroić w kostkę, natkę posiekać, dodać do papryki. Dodać też trochę soli i pieprzu, wymieszać.
Etap 3
Każdą pierś z kurczaka naciąć w środku, żeby otrzymać kieszonki.
Etap 4
Do mięsnych kieszonek nałożyć przygotowany paprykowy farsz.
Etap 5
Każdą nadzianą pierś owinąć 3 plastrami boczku, spiąć wykałaczkami.
Etap 6
Nadziane mięsko kłaść na rozgrzany olej, z obu stron posypać przyprawą do mięs.
Etap 7
Mięso z obu stron mocno zrumienić. Do zrumienionego mięsa wlać pół szklanki wody.
Etap 8
Dusić na małym ogniu pod przykryciem po 10-12 minut z obu stron. Gotowe mięso podzielić na porcje.