Sposób przygotowania:
Filet z kurczaka w sosie cebulowym z bryndząETAP 1:
Fileta z kurczaka pokroić w paski i oprószyć z dwóch stron przyprawami, tzn solą, pieprzem, czosnkiem i papryką.
ETAP 2:
Na patelni rozgrzać olej z oliwą i obsmażyć mięso na rumiano.
ETAP 3:
Zdjąć z patelni i na tym samym tłuszczu smażyć pokrojoną w kostkę cebulę. Kiedy się zeszkli, oprószyć mąką i jeszcze chwilę smażyć.
ETAP 4:
Serek bryndzę rozetrzeć w pół szklanki bulionu. Stale mieszając cebulę wlać rozprowadzony serek, kremówkę i pozostały bulion. Wymieszać i chwilę pogotować, aż sos zacznie gęstnieć.
Na końcu włożyć usmażone kawałki kurczaka i dusić przez parę minut. Podawać z dodatkami posypując po wierzchu świeżo posiekanym szczypiorkiem. Smacznego :)