iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Duszona pierś kurczaka z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Jest to sposób na bardzo szybki i smaczny obiad. Możemy mrozić gotowe porcje na inne dni i wyjmować wtedy, gdy mamy ochotę.

Duszona pierś kurczaka z pieczarkami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Duszona pierś kurczaka z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Duszona pierś kurczaka z pieczarkami

Marynowanie

Duszona pierś kurczaka z pieczarkami
Pierś powinna być pokrojona w dość duże kawałki,

Należy pierś pokroić w duże kawałki. Następnie musztardę mieszamy z olejem i miodem. Zanurzamy kawałki mięsa na co najmniej 30 minut. Jeśli nam się spieszy to można skrócić czas. Następnie obsmażamy pierś na oleju.

Przygotowanie warzyw

Duszona pierś kurczaka z pieczarkami
Papryka powinna być pokrojona w dość małą kostkę.

Paprykę kroimy w kostkę.

Przygotowanie warzyw

Duszona pierś kurczaka z pieczarkami
Por można najpierw pokroić w paski, a potem w kostkę.

Por kroimy w paski, a następnie w kostkę.

Przygotowanie warzyw i duszenie.

Duszona pierś kurczaka z pieczarkami
Pieczarki najlepiej jest pokroić w cienkie plastry.

Pieczarki kroimy w plastry. Na rozgrzany olej wrzucamy papryki, pieczarki, pora. Smażymy 10 minut. Przekładamy do rondla zalewamy 2 szklankami wody. Następnie dodajmy pierś i gotujemy przez 30 minut. Doprawiamy solą i pieprzem.