patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 803]

Duszona wołowina z piekarnika

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna chuda, duszona wołowina z cebulką to idealne mięso nie tylko na obiad ale również jako dodatek do pizzy, burgerów czy ryżu.

Duszona wołowina z piekarnika

Składniki:

Duszona wołowina z piekarnika

 

  • 30 dag wołowiny chudej max 2% tłuszczu
  • 5 łyżek prażonej suszone cebulki
  • 3 łyżki oliwy
  • sól i pieprz
  • 2 łyżki papryki czerwonej słodkiej i ostrej

Sposób przygotowania:

Duszona wołowina z piekarnika
Mięso kroję w małe kawałki. Przekładam do miski dodaję przyprawy oraz trochę oliwy.

Mieszam pozostawiam w lodówce na ok pół godziny.

Następnie na patelni rozgrzewam łyżkę oliwy i przekładam mięso. Smażę na rumiano.

Następnie przekładam mięso do worka do pieczenia dodaję również suszoną,prażoną cebulkę.

Worek zamykam. Piekę w piekarniku w 180 stopniach przez ok 60 min.