Sposób przygotowania:
Wołowina w sosie grzybowym
Mięso kroimy w plastry, posypujemy przyprawą do wołowiny, obsmażamy na rozgrzanym oleju, na rumiany kolor z obydwu stron. Przekładamy do garnka, dodajemy grzyby suszone, listki laurowe, ziarna ziela i pieprzu, zalewamy wodą w takiej ilości żeby przykryła mięso.
Cebule obieramy, kroimy w kostkę, odsmażamy na oleju po smażeniu mięsa, dodajemy do mięsa. Wszystko gotujemy do miękkości mięsa, sos zagęszczamy mąką rozrobioną w niewielkiej ilości zimnej wody.
Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
Cebule obieramy, kroimy w kostkę, odsmażamy na oleju po smażeniu mięsa, dodajemy do mięsa. Wszystko gotujemy do miękkości mięsa, sos zagęszczamy mąką rozrobioną w niewielkiej ilości zimnej wody.
Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.