patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 803]

Duszone pieczarki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Pyszne duszone pieczarki z porem i natką pietruszki. Idealny dodatek do dań, mięs czy makaronów. Idealne.

Duszone pieczarki  Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Duszone pieczarki

 

Sposób przygotowania:

Duszone pieczarki
Pieczarki myję a następnie kroję w plastry. Pora obieram i myję oraz drobno kroję. Natkę pietruszki siekamy drobno. W rondlu albo na patelni roztapiam łyżkę masła.

Smażę pieczarki na rumiano. Dodaję przyprawy, dodaję pora. Zmniejszam ogień i podlewam wodą. Duszę aż cały płyn wyparuje. Dodaję natkę. Mieszam.

Podaję zarówno na ciepło jak i na zimno.
Duszone pieczarki
Pieczarki kroję w plastry a następnie smażę z przyprawami na maśle.
Duszone pieczarki
Następnie dodaję drobno posiekanego pora i wodę.
Duszone pieczarki
Natkę pietruszki drobno siekam i dodaję do pieczarek.

Tagi:

pieczarki