kupiska

kupiska

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 148]

Duszone ziemiaczki na ostro z pastą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Danie to można podawać do kotletów zamiast zwykłych gotowanych ziemniaków

Duszone ziemiaczki na ostro z pastą

Składniki:

Duszone ziemiaczki na ostro z pastą

 

 

Sposób przygotowania:

Duszone ziemiaczki na ostro z pastą
1 Cebule obrać,pokroić w krążki,ułożyć na patelni na rozgrzanym oleju.Dodać pokrojona papryczkę chili,Obrane i pokrojone w krążki ziemniaki.Wrzucić liście laurowe kukurydzę i pokrojoną w kostkę marchewkę.Wszystko doprawić szczypta pieprzu i soli.Dusić na małym ogniu pod przykryciem do miękkości

Przygotować pastę:

rozgnieciony czosnek,1 pokrojona cebule,kawałek pokrojonego imbiru.Wszystko zmiksować.Na koniec wymieszać z naturalnym jogurtem

Gotowe danie wyłożyć na talerz.Na to położyć przygotowana pastę