asiulkap1991

asiulkap1991

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 69]

duszone ziemniaki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

ciekawe i proste przygotowanie ziemniaczków do obiadu

duszone ziemniaki

Składniki:

duszone ziemniaki

 

  • 0,5 kg ziemniaków
  • 1 cebula
  • 0,5 pęczka natki pietruszki
  • 0,5 pęczka koperku
  • 2 łyżki oleju
  • 0,5 szklanki wody
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

duszone ziemniaki
Ziemniaki obrać i umyć dokładnie pod bieżącą wodą, pokroić w plastry. Natkę pietruszki i koperek opłukać pod bieżącą wodą, drobno posiekać. Cebulę obrać, pokroić w pierścienie. Na dno rondla wlać olej i ułożyć warstwami ziemniaki na przemian z zieleniną i cebulą. Delikatnie każdą wartwe solić i pieprzyć. Wystawiamy na ogień, gdy tłuszcz się rozgrzeje wlać gorącą wodę. Przykryc szczelnie pokrywą i zmniejszyć płomień. po 30 min podawać.

Tagi:

ziemniaki