wazka2008

wazka2008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 367]

Duszony por na maśle

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Warzywa są smacznym dodatkiem do naszych tradycyjnych potraw. Polecam jedzenie ich częściej.

Duszony por na maśle

Składniki:

Duszony por na maśle

 

 

Sposób przygotowania:

Duszony por na maśle
Pory myjemy, oczyszczamy z brzydkich liści, odcinamy końcówkę. Zanurzamy na chwilę w gorącej wodzie. Następnie warzywo kroimy na cienkie plasterki. Na małym ogniu rozpuszczamy w garnuszku masło, a następnie dodajemy plasterki pora.Wlewamy bulion, doprawiamy do smaku wg własnego uznania. Dusić ok 15 minut na małym ogniu pod przykryciem. Podawać na ciepło.