lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Duże rurki nadziewane mięskiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczne i można robić rożne nadzienie

Duże rurki nadziewane  mięskiem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Duże rurki nadziewane mięskiem

 

  • 60 deko mielonego
  • 4 łyżki majonezu,
  • 5 szt ogórek konserwowy Smak,
  • 1 szt jajko,
  • 4 łyżki bułka tarta pikantna Prymat,
  • 14 szt makaron rurki

 

Sposób przygotowania:

Duże rurki nadziewane mięskiem
Do mielonego dodajemy majonez kucharek 2 łyżeczki ogórek konserwowy w kosteczkę jajko i 4 łyżki bułki tartej i odrobinę wody, nadziewamy cannelloni wkładamy do żaroodpornego naczynia i zalewamy przecierem pomidorowym rozbełtanym z 400 gram wodą i do pieca pieczemy około 1 godziny w 180 stopniach i pilnujemy by makaron się z góry nie przypalił
Duże rurki nadziewane  mięskiem
żalewamy makaron tak aby był prawie cały zakryty :)