Sposób przygotowania:
Duży puszysty biszkopt
Ciasto:
Oddzielic żółtka od białek,mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia
Cukier waniliowy wsypać do cukru kryształu.Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli do ulubionych białek ciągle ubijając dodawać cukier waniliowy i cukier kryształ ubić aż do momentu aż cukier się rozpuści do ulubionych białek z cukrem dodajemy żółtka ubijając na najwyższym poziomie przez 5 min. Do ubitej masy dodać mąkę i proszek do pieczenia mieszać delikatnie szpatułką aż do masa będzie jednolita przełożyć do blaszki do pieczenia i piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 35 min
Biszkopt można sprawdzić czy jest gotowy patyczkiem drewnianym na środku biszkopta jesli patyczek jest suchy to Biszkopt jest upieczony :-)
Jak biszkopt wystygnie można podziwiać na trzy dość grube spody około 2 cm za pomocą zwykłej nici do szycia :-)
Pącz
Do gorącej wody dodać cukier puder i sok z połowy cytryny wymieszać wszystkie składniki można razy 2 jeżeli lubicie bardziej nasączone spody 🎂
Oddzielic żółtka od białek,mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia
Cukier waniliowy wsypać do cukru kryształu.Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli do ulubionych białek ciągle ubijając dodawać cukier waniliowy i cukier kryształ ubić aż do momentu aż cukier się rozpuści do ulubionych białek z cukrem dodajemy żółtka ubijając na najwyższym poziomie przez 5 min. Do ubitej masy dodać mąkę i proszek do pieczenia mieszać delikatnie szpatułką aż do masa będzie jednolita przełożyć do blaszki do pieczenia i piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 35 min
Biszkopt można sprawdzić czy jest gotowy patyczkiem drewnianym na środku biszkopta jesli patyczek jest suchy to Biszkopt jest upieczony :-)
Jak biszkopt wystygnie można podziwiać na trzy dość grube spody około 2 cm za pomocą zwykłej nici do szycia :-)
Pącz
Do gorącej wody dodać cukier puder i sok z połowy cytryny wymieszać wszystkie składniki można razy 2 jeżeli lubicie bardziej nasączone spody 🎂