Sposób przygotowania:
Biszkopt kakaowy
Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy po 1 łyżce cukru cały czas miksując. Następnie dodajemy po jednym żółtku, miksujemy. Dodajemy olej i miksujemy. Na koniec dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao i delikatnie mieszamy łyżką.
Dno blaszki wykładamy papierem do pieczenia (boki zostawiamy suche), wylewamy ciasto, wyrównujemy i pieczemy przez ok. 50 minut w temperaturze 180 stopni- do suchego patyczka.
Po wyjęciu z piekarnika "rzucamy" blaszkę z biszkoptem na podłogę z ok. 50 cm wysokości.
Wyjmujemy biszkopt z blaszki i studzimy.
Dno blaszki wykładamy papierem do pieczenia (boki zostawiamy suche), wylewamy ciasto, wyrównujemy i pieczemy przez ok. 50 minut w temperaturze 180 stopni- do suchego patyczka.
Po wyjęciu z piekarnika "rzucamy" blaszkę z biszkoptem na podłogę z ok. 50 cm wysokości.
Wyjmujemy biszkopt z blaszki i studzimy.