Sposób przygotowania:
Dwukolorowe ciasteczka
Mąkę przesiać na stolnicę i wymieszać z pozostałymi suchymi składnikami oprócz kakao. Dodać masło i wbić jajko oraz żółtka a następnie zagnieść szybko ciasto.
Ciasto pozostawić w lodówce na minimum godzinę. Podzielić na dwie części, do jednej dodać kakao i ponownie zagnieść ciasto. Rozwałkować oba ciasta na tę samą grubość około 0,5 cm.
Wycinać w ciemnym i jasnym po tyle samo kółek od szklanki. W środku kółka wyciąć kółko od kieliszka i wyjąć. Małe kółka zamienić tak, aby ciemne było w jasnym cieście, a jasne w ciemnym.
Ciastka ułożyć na natłuszczonej blasze lub papierze do pieczenia. Ciasteczka piec około 15 minut w temp. 170 stopni.
Ciasto pozostawić w lodówce na minimum godzinę. Podzielić na dwie części, do jednej dodać kakao i ponownie zagnieść ciasto. Rozwałkować oba ciasta na tę samą grubość około 0,5 cm.
Wycinać w ciemnym i jasnym po tyle samo kółek od szklanki. W środku kółka wyciąć kółko od kieliszka i wyjąć. Małe kółka zamienić tak, aby ciemne było w jasnym cieście, a jasne w ciemnym.
Ciastka ułożyć na natłuszczonej blasze lub papierze do pieczenia. Ciasteczka piec około 15 minut w temp. 170 stopni.