Justi2401

Justi2401

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 361]

Babeczki kakaowe

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne i proste w przygotowaniu małe co nieco do popołudniowej kawy. Babeczki świetnie smakują z dodatkiem ulubionej konfitury.

Babeczki kakaowe

Składniki:

Babeczki kakaowe

 

  • 180 g mąki pszennej
  • 4 łyżki gorzkiego kakao
  • 150 ml mleka
  • 50 ml oleju
  • 2 jaja
  • 1/2 szklanki cukru
  • 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 opakowanie (16 g) cukru wanilinowego
  • Dodatkowo:
  • cukier puder oraz ulubiona konfitura
  • 12 jednorazowych papilotek do babeczek

Sposób przygotowania:

Babeczki kakaowe
1. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Przesianą przez sito mąkę wsypać do miski. Dodać pozostałe składniki ciasta i miksować na najwyższych obrotach przez 3 minuty.

2. Ciasto równomiernie wyłożyć do ułożonych na blaszce papilotek. Piec 25-30 minut na środkowej półce piekarnika (aż babeczki ładnie wyrosną i lekko pękną). Gotowe babeczki posypać cukrem pudrem, można polać ulubioną konfiturą.

Smacznego!