Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Dwukolorowe ciasteczka z marmoladą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Ciasteczka z marmoladą to smaczny dodatek do kawy lub herbaty. Dwukolorowe bardzo efektownie wyglądają.

Dwukolorowe ciasteczka z marmoladą

Składniki:

Dwukolorowe ciasteczka z marmoladą

 

  • 30 dag mąki pszennej
  • 15 dag masła
  • 2 jajka
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 16 g cukru waniliowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 łyżki kakao
  • 2 łyżki mleka
  • 1 szklanka marmolady

Sposób przygotowania:

Dwukolorowe ciasteczka z marmoladą
Make wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać, dodać masło i dokładnie posiekać. Następnie dodać jajka, cukier puder, cukier waniliowy i zagnieść ciasto. Podzielić na 2 części, do jednej dodać mleko i kakao, drugą część pozostawić jasną. Ciasto zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na 1 godz. Schłodzone rozwałkować i foremką o dowolnym kształcie wykrawać ciasteczka. Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec na złoty kolor. Zimne ciasteczka przekładać marmoladą łącząc jasne ciasteczko z ciemnym. 

Tagi:

jajko jajka