Sposób przygotowania:
Dwukolorowe ciasteczka
Mieszamy ze sobą składniki suche, czyli mąkę, proszek do pieczenia, sól i cukier puder. Dodajemy masło i siekamy nożem. Dodajemy jajko i mleko i zagniatamy ciasto. Wyrobione ciasto dzielimy na dwie części, dojdnej z nich dodajemy kakao i wyrabiamy. Formujemy w kulki, zawijamy w folię aluminiową i chłodzimy godzinę w lodówce. Rozwałkować oba ciasta na 2 prostokąty (ciemne o jednym boku troszkę dłuższym). Nakładamy jasny prostokąt ciasta na ciemny i zwijamy w rulon, zlepiając koncówkę ciemnym ciastem. Rulon z ciasta ponownie zawijamy w folię i chłodzimy godzinę w lodówce. Następnie rulon kroimy na kawałki 1-2 cm. Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.