Sposób przygotowania:
Dwukolorowe muffiny z bananem
Do miski wbijamy jajka i dokładnie je miksujemy. Następnie dodajemy jogurt naturalny i ponownie miksujemy na jednolitą masę.
Olej powoli wlewamy do masy, energicznie mieszając.
Do miski wsypujemy cukier i ponownie miksujemy ciasto. Na koniec dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Całość delikatnie mieszamy łyżką.
Ciasto dzielimy na dwie części i do jednej dodajemy kakao, dokładnie mieszamy do połączenia się kakao z ciastem.
Banany obieramy ze skórki i kroimy na 12 kawałków.
Do papilotek wykładamy po łyżce ciasta jasnego. Następnie układamy po kawałku banana, lekko wciskając go w ciasto. Na bananach wykładamy ciasto ciemne.
Tak przygotowane muffinki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C na 20 minut.
Podajemy przestygnięte, gdyż banan w środku muffinek będzie gorący.
Olej powoli wlewamy do masy, energicznie mieszając.
Do miski wsypujemy cukier i ponownie miksujemy ciasto. Na koniec dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Całość delikatnie mieszamy łyżką.
Ciasto dzielimy na dwie części i do jednej dodajemy kakao, dokładnie mieszamy do połączenia się kakao z ciastem.
Banany obieramy ze skórki i kroimy na 12 kawałków.
Do papilotek wykładamy po łyżce ciasta jasnego. Następnie układamy po kawałku banana, lekko wciskając go w ciasto. Na bananach wykładamy ciasto ciemne.
Tak przygotowane muffinki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C na 20 minut.
Podajemy przestygnięte, gdyż banan w środku muffinek będzie gorący.