Sposób przygotowania:
Muffiny z masłem orzechowym
Do miski przesiewam sypkie składniki ( mąkę, proszek do pieczenia) dodaję cukier i przyprawę z imbirem i mieszam razem.
Banany obieram i rozgniatam, wystarczy widelcem.
Do miski z sypkimi składnikami dodaję banany, płynną margarynę (zimną) mleko i jajko, całość mieszam łyżką, bez miksowania!
Wykładam po łyżce ciasta, do przygotowanych foremek, nakładam łyżeczkę masła orzechowego i znowu nakładam na wierzch łyżkę ciasta.
Muffiny piekę około 35 – 40 minut w 185 st C
Na gorących układam po pół kosteczki czekolady i posypuję kolorowymi posypkami.
Układam na kratce i pozostawiam do wystudzenia.
Banany obieram i rozgniatam, wystarczy widelcem.
Do miski z sypkimi składnikami dodaję banany, płynną margarynę (zimną) mleko i jajko, całość mieszam łyżką, bez miksowania!
Wykładam po łyżce ciasta, do przygotowanych foremek, nakładam łyżeczkę masła orzechowego i znowu nakładam na wierzch łyżkę ciasta.
Muffiny piekę około 35 – 40 minut w 185 st C
Na gorących układam po pół kosteczki czekolady i posypuję kolorowymi posypkami.
Układam na kratce i pozostawiam do wystudzenia.