Sposób przygotowania:
Dwukolorowy biszkopt z borówkami
Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę dodając stopniowo cukier i cukier waniliowy. Następnie ciągle ubijając dodawać po 1 żółtku. Pod koniec wsypać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać. 2/3 ciasta wyłożyć do przygotowanej tortownicy, do reszty ciasta delikatnie wmieszać przesiane kakao. Ciemne ciasto włożyć do worka cukierniczego i wycisnąć na ciasto białe. Formę z ciastem włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 10-15 minut. Galaretkę rozpuścić według przepisu na opakowaniu, dodając o 1/2 szkl mniej wody, odłożyć do ostudzenia. Na zimne ciasto wyłożyć umyte, osuszone borówki i zalać krzepnącą galaretką. Odłożyć do lodówki do stężenia.