MP3-ka

MP3-ka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 266]

Dwukolorowy krem paprykowy

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Jest pyszny i robi wrażenie :D

Dwukolorowy krem paprykowy Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Dwukolorowy krem paprykowy

 

  • 2x 4 papryki ( u mnie białe i czerwone)
  • 1,5l bulionu
  • pieprz, vegeta, chili

Sposób przygotowania:

Dwukolorowy krem paprykowy
Przygotowujemy bulion z wody i kostki rosołowej, lub rozcieńczamy rosół, który np wcześniej ugotowaliśmy. Papryki kroimy w kostkę. Bulion dzielimy na dwie równe części, do każdej dodajemy po 1 kolorze papryk, pieprz i Vegetę - gotujemy do miękkości, następnie blenudjemy. (Jeśli mamy dużo bulionu, to go odlewamy - tak by zupa wyszła gęsta!) Kremy wstawiamy znów na gaz, do czerwonego dodajemy chili w proszku (lub świeże). Sposób na nalanie kremu: do 2 szklanek lub kubków wlewamy po trochę kremu i równocześnie, powoli wlewamy na talerz.
Dwukolorowy krem paprykowy
dwukolorowy krem paprykowy - w wersji z serduszkami

Tagi:

papryka