Sposób przygotowania:
Zupa szpinakowa krem z makaronem i jajkiem
Szpinak dokładnie myjemy i przekładamy na cedzak, odsączamy z wody. Czosnek obieramy z łusek i kroimy w kostkę. Seler obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Do garnka wkładamy masło i dokładamy pokrojone warzywa, przesmażamy przez 5 minut. Następnie dolewamy rosół i gotowujemy.
Szpinak przekładamy na deskę i kroimy, przekładamy do garnka z zupą, gotujemy. Ugotowaną zupę doprawiamy do smaku i blendujemy.
Jajka obieramy ze skorupek i kroimy w kosteczkę. Zupę przelewamy na talerze i podajemy z ugotowanym makaronem, pokrojonym jajkiem i śmietanką.
Szpinak przekładamy na deskę i kroimy, przekładamy do garnka z zupą, gotujemy. Ugotowaną zupę doprawiamy do smaku i blendujemy.
Jajka obieramy ze skorupek i kroimy w kosteczkę. Zupę przelewamy na talerze i podajemy z ugotowanym makaronem, pokrojonym jajkiem i śmietanką.
lukrowanepierniczki