-AGULINA-

-AGULINA-

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 190]

Dwukolorowy sernik na zimno z malinami i borówkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 15
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Dawno nie robiłam sernika na zimno. Taki dwukolorowy zajmuje trochę czasu ale efekt cieszy zarówno oko jak i podniebienie :) Polecam!

Dwukolorowy sernik na zimno z malinami i borówkami

Składniki:

Dwukolorowy sernik na zimno z malinami i borówkami

 

  • 600 g serka homogenizowanego waniliowego
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 120 g serka mascarpone
  • 1 galaretka żółta
  • 1 galaretka szafirowa
  • 1 galaretka czerwona

 

Sposób przygotowania:

Dwukolorowy sernik na zimno z malinami i borówkami
Galaretkę żółtą rozpuścić w 300 ml gorącej wody. Wystudzić. Formę do ciasta wyłożyć biszkoptami. 300 g serka homogenizowanego zmiksować z 1 łyżką cukru pudru i 60 g serka mascarpone. Dodać zimną żółtą galaretkę. Dokładnie wymieszać.

Wylać do formy na biszkopty. Włożyć do lodówki na około 2 godziny do zastygnięcia.

Galaretkę szafirową rozpuścić w 300 ml gorącej wody. Wystudzić. Następnie kolejne 300 g serka homogenizowanego zmiksować z 1 łyżką cukru pudru i 60 g mascarpone.

Dodać zimną galaretkę niebieską i dokładnie wymieszać. Wylać na zastygniętą masę sernika. Włożyć do lodówki na kolejne 2 godziny do zastygnięcia.

Maliny i borówki umyć. Wyłożyć na serniku. Galaretkę czerwoną rozpuścić w 500 ml gorącej wody. Wystudzić.

Tężejącą wylać na owoce. Włożyć do lodówki do zastygnięcia galaretki.  

Tagi:

sernik deser