Sposób przygotowania:
Dwukolorowy sernik na zimno z malinami i borówkami
Galaretkę żółtą rozpuścić w 300 ml gorącej wody. Wystudzić. Formę do ciasta wyłożyć biszkoptami. 300 g serka homogenizowanego zmiksować z 1 łyżką cukru pudru i 60 g serka mascarpone. Dodać zimną żółtą galaretkę. Dokładnie wymieszać.
Wylać do formy na biszkopty. Włożyć do lodówki na około 2 godziny do zastygnięcia.
Galaretkę szafirową rozpuścić w 300 ml gorącej wody. Wystudzić. Następnie kolejne 300 g serka homogenizowanego zmiksować z 1 łyżką cukru pudru i 60 g mascarpone.
Dodać zimną galaretkę niebieską i dokładnie wymieszać. Wylać na zastygniętą masę sernika. Włożyć do lodówki na kolejne 2 godziny do zastygnięcia.
Maliny i borówki umyć. Wyłożyć na serniku. Galaretkę czerwoną rozpuścić w 500 ml gorącej wody. Wystudzić.
Tężejącą wylać na owoce. Włożyć do lodówki do zastygnięcia galaretki.
Wylać do formy na biszkopty. Włożyć do lodówki na około 2 godziny do zastygnięcia.
Galaretkę szafirową rozpuścić w 300 ml gorącej wody. Wystudzić. Następnie kolejne 300 g serka homogenizowanego zmiksować z 1 łyżką cukru pudru i 60 g mascarpone.
Dodać zimną galaretkę niebieską i dokładnie wymieszać. Wylać na zastygniętą masę sernika. Włożyć do lodówki na kolejne 2 godziny do zastygnięcia.
Maliny i borówki umyć. Wyłożyć na serniku. Galaretkę czerwoną rozpuścić w 500 ml gorącej wody. Wystudzić.
Tężejącą wylać na owoce. Włożyć do lodówki do zastygnięcia galaretki.