Sposób przygotowania:
Sernik z szachownicą
Biszkopt: Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem oraz kakao. Delikatnie wymieszać. Piec 25 minut w temp. 170 stopni. Sernik: Ser zmielić dwa razy. Bialka z cukrem ubic na sztywno. W osobnej misce utrzeć ser, dodać żółtka i budyń. Wszystko razem ubić. Dodać białka i wymieszać. Biszkopta pociac na paski ok. 3 cm. Na dno brytfanki włożyć kilka 2-3 paski, na to wylac częśc sera, znów wyłożyc paski i wylać ser- tak aż do skonczenia składników. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 1,5 godzin. Polewa: Kasię rozpuścic z mlekiem. Cały czas podgrzewając dodać kakao i cukier. Przestudzona polewa polać senik i posypać wiórkami kokosowymi.