Sposób przygotowania:
Malinowo- czekoladowa tartaETAP 1
CIASTO: Powyższe składniki na spód tarty umieszczamy na stolnicy. Zagniatamy ciasto.
ETAP 2
Gotowe wykładamy na przygotowaną blaszkę, formując wyższe brzegi. Środek nakłuwamy widelcem.
Blaszkę z ciastem wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy je około 30 minut w 180°C.
Gotowe ciasto wyjmujemy i studzimy.
ETAP 3
WYKOŃCZENIE: Masło, mleko oraz połamaną czekoladę umieszczamy w garnku.
ETAP 4
Składniki rozpuszczamy na wolnym ogniu. Płynną czekoladę wykładamy na upieczone ciasto kakaowe.
ETAP 5
Na wierzchu układamy koło siebie maliny.
Tartę wkładamy do lodówki, by czekolada zastygła.
Przed podaniem deser dekorujemy dodatkową ilością malin, pokruszonymi bezami i zieleniną (melisa, mięta lub listki maliny).
SylaUla