czarrna

czarrna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 300]

Dynia hokkaido z mięsem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smakowita dynia hokkaido faszerowana aromatycznie doprawionym mięsem mielonym to efektowne i smaczne danie :)

Dynia hokkaido z mięsem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Dynia hokkaido z mięsem

 

  • 1 dynia hokkaido
  • 1/2 kg mięsa mielonego z kurczaka
  • 1/2 cebuli
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżeczka curry
  • kawałek imbiru
  • sól z trawą cytrynową (młynek)
  • 1 pomidor
  • szczypiorek

Sposób przygotowania:

Dynia hokkaido z mięsem
Dynię przeciąć na pół i wydrążyć. Mięso wymieszać z posiekaną cebulą, startym imbirem sosem sojowym i przyprawami. Połówki dyni napełnić mięsem, na wierzchu położyć plasterki pomidora.

Dynię włożyć do naczynia do zapiekania, podlać połową szklanki wody, przykryć i zapiekać około godziny. Przed podaniem posypać szczypiorkiem. Smacznego :)
Dynia hokkaido z mięsem
Pieczona dynia z mięsem to połączenie zdrowe i efektowne :)