zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Jesienne faszerowane papryki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne papryki z jesiennym dodatkiem jakim jest dynia i kurki. Podane na gorąco idealne na obiad lub ciepła kolację.

Jesienne faszerowane papryki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Jesienne faszerowane papryki

 

 

  • farsz :
  • 300 g dyni
  • 200 g kurek ( blanszowanych )
  • 3 szk ugotowanego ryżu
  • 300 g wieprzowego mięsa
  • 100 g pora
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 100 g żółtego sera
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • papryka ostra do smaku
  • czosnek suszony do smaku lub 1 ząbek

Sposób przygotowania:

Jesienne faszerowane papryki
Papryki umyć i wydrążyć gniazda nasienne.

Do miski wrzucić ryż, kurki, pokrojonego pora oraz dynię, paprykę także pokrojoną, zmielone wcześniej mięso, starty ser i pozostałe składniki i wymieszać farsz.

Gotowym farszem napełnić papryki, umieścić je w naczyniu żaroodpornym i piec około godziny do miękkości papryk.

Podawać na gorąco na przykład z pieczywem.
Jesienne faszerowane papryki
Papryki umyć i wydrążyć gniazda nasienne.
Jesienne faszerowane papryki
przygotować farsz do nadzienia wydrążonych papryk
Jesienne faszerowane papryki
napełniać papryki i ukladać w naczyniu a potem zapiec