Sposób przygotowania:
Kasza gryczana z tuńczykiem i rukolą
Kaszę gryczaną opłukać kilka razy, wodę zagotować i na wrzątek wsypać kaszę.
Gotując mieszać aby się nie przypaliła aż do odparowania płynu do miękkości.
Ugotowaną wyłożyć na talerze i dodać tuńczyk osączony z zalewy.
Paprykę pokrojoną w kostkę lub w paski, oliwki czarne i zielone pokrojone w krążki, pomidorki suszone osączone z oleju.
Na końcu dodać umytą i osuszoną rukolę, przyprawić do smaku oliwą z pomidorków suszonych, pieprzem i tymiankiem.
Gotując mieszać aby się nie przypaliła aż do odparowania płynu do miękkości.
Ugotowaną wyłożyć na talerze i dodać tuńczyk osączony z zalewy.
Paprykę pokrojoną w kostkę lub w paski, oliwki czarne i zielone pokrojone w krążki, pomidorki suszone osączone z oleju.
Na końcu dodać umytą i osuszoną rukolę, przyprawić do smaku oliwą z pomidorków suszonych, pieprzem i tymiankiem.