iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Roladki z suszonymi śliwkami

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • KALORIE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Roladki są soczyste, mają ciekawy smak orientalny dzięki dodatkom przypraw. Robię takie często na obiad.

Roladki z suszonymi śliwkami

Składniki:

Roladki z suszonymi śliwkami

 

Sposób przygotowania:

Roladki z suszonymi śliwkami

ETAP 1:

Pierś kroimy w plastry, rozbijamy cienko, ale należy uważać, aby nie przerwać. Śliwki moczymy w wodzie 30 minut. Ser i paprykę kroimy w paski. Oliwę mieszamy z kminem i startym imbirem, nacieramy mięso marynatą, solimy i pieprzymy, odstawiamy na 30 minut.

Następnie na brzegu mięsa układamy kilka śliwek, pasek papryki i sera. Zwijamy. Panierujemy w mące, następnie moczymy w jajkach i panierujemy w bułce tartej. Smażymy na małym ogniu na złoto z każdej strony.