blagro1

blagro1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 505]

Dynia ze śmietaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Świetny przepis naprawdę polecam!

Dynia ze śmietaną

Składniki:

Dynia ze śmietaną

 

Sposób przygotowania:

Dynia ze śmietaną
Żaroodporne naczynie posmarować cienką warstwą masła. Dynię przekroić, oczyścić z nasion, od-kroić skórę. Miąższ pokroić w kostkę równej wielkości, włożyć do żaroodpornego naczynia. Lekko posolić i oprószyć pieprzem. Wstawić do rozgrzanego piekarnika. Zapiekać przez 12-15 min w temp. 180° C. Śmietanę i oliwę wlać do miseczki, dodać musztardę, rozbić trze-paczką na puszystą masę. Odstawić. Dynię wyjąć z piekarnika, przełożyć na ogrzany półmisek, polać sosem śmietankowym. Podawaćbez-pośrednio po przyrządzeniu.

Tagi:

dynia