akrobatka2

akrobatka2

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 594]

Dyniowe ciastka z czekoladą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 30
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Kruchutkie, dyniowe ciasteczka z orzechami i czekoladą. Wyśmienite jako dodatek do porannej kawy. Smakują zarówno dzieciom jak i dorosłym.

Dyniowe ciastka z czekoladą

Składniki:

Dyniowe ciastka z czekoladą

 

Sposób przygotowania:

Dyniowe ciastka z czekoladą
Orzechy i czekoladę drobno posiekać. Masło utrzeć z cukrami do puszystości. Dodać jajko i puree z dyni, ucierać. Wsypać wszystkie pozostałe składniki i dokładnie zmiksować do połączenia (powinna powstać zbita masa).
 Z masy uformować kulki wielkości orzecha włoskiego, umieścić je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i lekko spłaszczyć dłonią. Piec w 180 st.C przez około 15 minut do zarumienienia. Upieczone wyjąć i przestudzić na kratce.

 Przechowywać do tygodnia w szczelnie zamkniętym pojemniku. Smacznego!