gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Przekładane ciastka dyniowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczne kruche ciasteczka przekładane czekoladowo-dyniowym kremem, pychotka dla dzieci i dla dorosłych.

Przekładane ciastka dyniowe Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Przekładane ciastka dyniowe

 

  • 3 szklanki mąki,
  • 250 g masła,
  • 1 opakowane kisielu,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 2 jajka,
  • 3/4 szklanki dyni startej na drobnych oczkach,
  • szczypta cynamonu,
  • Masa;
  • 1 czekolada,
  • 1 łyżka startej na drobnych oczkach dyni,
  • Dodatkowo;
  • cukier puder

Sposób przygotowania:

Przekładane ciastka dyniowe
Jajka roztrzepujemy dodajemy masło. Mąkę przesiewamy z proszkiem i kisielem i cynamonem. Zagniatamy ciasto wraz z dynią. wkładamy do lodówki na 15 minut. wałkujemy ciasto wykrawamy ciastka dowolnymi foremkami, oprószamy cukrem pudrem. Pieczemy ok 15 minut w rozgrzanym piekarniku. Masa; czekoladę rozpuszczamy wraz z dynią. Studzimy. Przekładamy upieczone ciasteczka masa. Smacznego.
Przekładane ciastka dyniowe
Zagniatamy ciasto z dynią i wkładamy do lodówki.
Przekładane ciastka dyniowe
wykrawamy dowolne ciasteczka i pieczemy ok 15 min.