Sposób przygotowania:
Dyniowe kopytka
1. Na początku należy ugotować ziemniaki (najlepiej dzień wcześniej), następnie przecisnąć przez praskę. 2. Puree z dyni przygotować w następujący sposób: dynię pokroić (wraz ze skórką) na mniejsze kawałki, ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem i piec ok. 30 minut w 190 stopniach. Po upieczeniu obrać ze skórki, przestudzić i zblendować na gładką masę. 3. W misce wymieszać: zimne i przeciśnięte ziemniaki, zimne puree, jajko, mąkę. 4. Ciasto starannie zagnieść. 5. Stolnicę obsypać mąką, a następnie z ciasta tworzyć podłużne wałki o grubości palca. Każdy z nich pokroić na ukośne kopytka. 6. Kopytka wrzucać do osolonego wrzątku, gotować ok. 2-3 minuty od wypłynięcia. Smacznego!