AnetaŚw

AnetaŚw

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 283]

Dyniowe puree

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Puree z dyni- jako dodatek do obiadu lub deseru.

Dyniowe puree

Składniki:

Dyniowe puree

 

Sposób przygotowania:

Dyniowe puree
Dynię obieramy ze skórki- najlepiej pociąć ją najpierw na cienkie paski i obierać. Następnie kroimy ją na małą kosteczkę, wrzucamy do garnka, zalewamy wodą do połowy i dusimy na małym ogniu, aż dynia zmięknie. Co jakiś czas mieszamy, żeby się nie przypaliła. Pod koniec można dynię zmiksować, jeżeli nie chcemy czekać, aż się rozgotuje. Takie puree z dyni można podawać do obiadu zamiast ziemniaków- jak kto lubi, może być lekko osolone lub osłodzone. Można go użyć również do deseru albo do ciasta, czy zupy ( również mlecznej ). SMACZNEGO :)

Tagi:

dynia