Sposób przygotowania:
Dyniowe z lukrem
Mąkę przesiewamy do miski wraz z cynamonem, proszkiem do pieczenia i sodą. Dodajemy sól i mieszamy. Margarynę( musi być bardzo miękka) miksujemy z całymi jajami i cukrem. Gdy masa będzie jednolita dodajemy pure z dyni( dynię ścieramy na drobnej tarce), a następnie dodajemy partiami mąkę delikatnie mieszając. Nie przejmujmy się, jeśli masa nam się trochę zważy. Na koniec dodajemy posiekane orzechy. Masę przekładamy do blaszki i pieczemy przez około godzinę w temp. 180 stopni. Gdy ciasto przestygnie przygotowujemy taki niby lukier- margarynę( 10 dag) rozpuszczamy i podgrzewamy przez około 5 minut, następnie przelewamy do miski, dodajemy partiami cukier puder i miksujemy dodając mleko. Lukier powinien mieć dość gęstą konsystencję. Rozsmarowujemy go na cieście. Odstawiamy do zastygnięcia.