Sposób przygotowania:
Dżalebi-kruche smażone spirale.
Zmieszać dwie mąki z wodą i jogurtem,dodać trochę proszku do pieczenia.Odstawić na 1 dzień lub noc,aby się sfermentowało cias-
-to.Będzie gotowe jak pojawią się bąbelki na powierzchni.Zrobić
syrop,zagotowując wodę z cukrem i szafranem, potem dolać wody różanej po zdjęciu z ognia.Ghee rozgrzać na patelni,a ciasto ubić trzepaczką i przez lejek wlewać na tłuszcz kolistym ruchem,aby
tworzyły się spirale o długości 13 cm.Smażyć z obydwu stron na
złoty kolor.Po wyjęciu maczać w syropie nie dłużej niż pół minuty.
Przepis pochodzi z "Kuchni Kryszny"Adiraja dasy.
-to.Będzie gotowe jak pojawią się bąbelki na powierzchni.Zrobić
syrop,zagotowując wodę z cukrem i szafranem, potem dolać wody różanej po zdjęciu z ognia.Ghee rozgrzać na patelni,a ciasto ubić trzepaczką i przez lejek wlewać na tłuszcz kolistym ruchem,aby
tworzyły się spirale o długości 13 cm.Smażyć z obydwu stron na
złoty kolor.Po wyjęciu maczać w syropie nie dłużej niż pół minuty.
Przepis pochodzi z "Kuchni Kryszny"Adiraja dasy.