paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

Dżem agrestowy z nutką imbirową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

bomba witaminowa na Twojej kanapce

Dżem  agrestowy z nutką imbirową

Składniki:

Dżem agrestowy z nutką imbirową

 

Sposób przygotowania:

Dżem agrestowy z nutką imbirową
Agrest pozbawiamy szypułek a następnie dokładnie go myjemy pod bieżącą woda. Dodajmy do niego cukier i imbir sypki i pozostawiamy go w takiej podstacji na 12 godzin. Po tym czasie całość gotujemy z imbirem kandyzowanym om 40 min. Pamiętajmy o mieszaniu dość częstym. Gotowy, gorący dżem wkładamy do przygotowanych słoików, które szczelnie zakręcamy i odwracamy do góry dnem

Tagi:

agrest owoce