Stenka

Stenka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 250]

Dżem borówkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Mój dżem przygotowałam z czerwonych borówek zebranych osobiście w lesie. Ogromna frajda, gdy całkowite wykonanie jest nasze.

Dżem borówkowy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Dżem borówkowy

 

Sposób przygotowania:

Dżem borówkowy
Borówki przebrać, odrzucić zepsute i wypłukać. Zalać gotującą wodą i pozostawić na 5-10 minut.

Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić.

Borówki i jabłka gotować razem koło 20 minut. N

astępnie dodać cukier i jeszczr gotować około 25 minut.

Gotujący dżem nałożyć do nagrzanych słoików. Ustawić do góry dnem do wystygnięcia.
Dżem borówkowy
Borówki należy dokładnie przebrać i wypłukać
Dżem borówkowy
Dżem najlepiej gotować w garnku z grubym dnem