Sposób przygotowania:
Keczup z cukiniiPrzygotowanie cukinii

Cukinię umyć, obrać. Usunąć środek z miąższem i pestkami. Drobno pokroić w kostkę.
Przygotowanie cebuli

Cebulę obrać. Pokroić w kostkę.
Przygotowanie papryki

Paprykę umyć, przekroić na pół. Usunąć gniazda nasienne. Pokroić w kostkę.
Nasalanie warzyw

Wszystkie pokrojone warzywna posypać solą. Wymieszać. Odstawić na 2-3 godz.
Etap końcowy
Następnie warzywa gotujemy na średnim ogniu do miękkości. Ściągamy z ognia, lekko studzimy. Miksujemy blenderem na gładko "papkę". Następnie dodajemy resztę przypraw, mieszamy. Gotujemy na małym ogniu bez przykrycia, od czasu do czasu mieszając ok. 10 min.
Gotowy gorący keczup nakładamy do słoiczków. Pasteryzujemy ok. 20 min.