Sposób przygotowania:
Dżem brzoskwiniowy
Brzoskwinie myję, wrzucam do wrzątku, następnie usuwam skórkę i pestki, następnie kroję je na ćwiartki i rozdrabniam blenderem.
Brzoskwinie wrzucam do garnka, dodaję cukier i sok z cytryny, wszystko gotuję na małym ogniu przez około 60-70 minut.
Do słoików nakładam gorący dżem, zakręcam wieczko bardzo dokładnie, słoiki odstawiam do ostygnięcia do góry dnem, gdy się zassają i ostygnąsą gotowe i wynoszę je do spiżarni na zimę.
Brzoskwinie wrzucam do garnka, dodaję cukier i sok z cytryny, wszystko gotuję na małym ogniu przez około 60-70 minut.
Do słoików nakładam gorący dżem, zakręcam wieczko bardzo dokładnie, słoiki odstawiam do ostygnięcia do góry dnem, gdy się zassają i ostygnąsą gotowe i wynoszę je do spiżarni na zimę.