Sposób przygotowania:
Udziec indyczy z brzoskwiniamiETAP 1:
![Udziec indyczy z brzoskwiniami Udziec indyczy z brzoskwiniami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/udziec-indyczy-z-brzoskwiniami-386617.jpg)
Z gałązek tymianku ściągnąć listki i połączyć z pozostałymi składnikami marynaty.
ETAP 2:
![Udziec indyczy z brzoskwiniami Udziec indyczy z brzoskwiniami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/udziec-indyczy-z-brzoskwiniami-386618.jpg)
Wyciąć kość z udźca i dokładnie natrzeć marynatą z każdej strony, skórę również. Mięso odstawić w chłodne miejsce na parę godzin.
ETAP 3:
![Udziec indyczy z brzoskwiniami Udziec indyczy z brzoskwiniami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/udziec-indyczy-z-brzoskwiniami-386619.jpg)
Brzoskwinie obrać ze skórki parząc we wrzątku i pokroić na ósemki. Powkładać w zagłębienia mięsa i zwinąć ciasno jak roladę. Obwiązać ciasto nicią bawełnianą i włożyć do rękawa do pieczenia. Piekarnik ustawić na temperaturę 180*C i piec udziec przez ok 1,5 godziny. Przed pokrojeniem pozostawić mięso na 10min, aby odpoczęło i wchłonęło wszystkie soki. Pokroić na grube plastry. Smacznego.
miesny_typ
zbysiowa