Ag.Zetka

Ag.Zetka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 421]

Dżem jabłkowo-brzoskwiniowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Owocowe skarby zamknięte w słoikach przydają się m.in. do przygotowania ciast. Dżem jabłkowo-brzoskwiniowy wykorzystuję m.in. do biszkoptu z bitą śmietaną.

Dżem jabłkowo-brzoskwiniowy

Składniki:

Dżem jabłkowo-brzoskwiniowy

 

Sposób przygotowania:

Dżem jabłkowo-brzoskwiniowy
Jabłka i brzoskwinie odbieramy ze skórek, przekrajamy na pół, z brzoskwiń usuwamy pestki, a z jabłek gniazda nasienne i pestki, kroimy na mniejsze kawałki. Owoce umieszczamy w garnku z grubym dnem, dodajemy cukier żelujący, trochę wody.

Dusimy, aż jabłka i brzoskwinie zmiękną i się rozpadną, a z owoców powstanie dżem.

Przekładamy dżem do słoików, zamykamy, pasteryzujemy 15 minut.