Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Dżem truskawkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pyszny dodatek do wielu potraw

Dżem truskawkowy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Dżem truskawkowy

 

 

Sposób przygotowania:

Dżem truskawkowy
Truskawki umyć, obrać z szypułek i wrzucić do rondla. Polać kilkoma łyżkami wody i gotować na wolnym ogniu około pół godziny. Następnie wsypać cukier i jeszcze chwilę gotować, aż do momentu uzyskania pożądanej konsystencji. Gorący przełożyć do słoików, zakręcić zakrętki.
Dżem truskawkowy
Etap 1
Dżem truskawkowy
Etap 2
Dżem truskawkowy
Etap 3