Sposób przygotowania:
Dżem truskawkowy z cukrem waniliowym
Umyte i osuszone truskawki miksujemy mikserem tak, aby osiągnąć konsystencję przypominającą pulpę. Przelewamy do dużego garnka i dokładnie mieszamy z Fix dżemem. Wstawiamy na gaz i ustawiamy mały ogień. Zagotowujemy.
Dosypujemy cukier zwykły i waniliowy i dokładnie mieszamy. Zostawiamy do 7 minut na ogniu ciągle mieszając.
Jeszcze gorące przelewamy do przygotowanych wcześniej słoiczków. Słoiki stawiamy na ścierce do góry dnem do ostygnięcia.
Dosypujemy cukier zwykły i waniliowy i dokładnie mieszamy. Zostawiamy do 7 minut na ogniu ciągle mieszając.
Jeszcze gorące przelewamy do przygotowanych wcześniej słoiczków. Słoiki stawiamy na ścierce do góry dnem do ostygnięcia.