Sposób przygotowania:
Dżem wieloowocowy z nutą earl grey
Słoiki sterylizujemy przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 100 stopni C. Owoce myjemy, porzeczki obieramy z łodyżek, zasypujemy cukrem i odparowujemy. Herbaty zaparzamy w małej ilości wody (około 100 ml), dolewamy do owoców i kontynuujemy gotowanie na bardzo małym ogniu aż kropla dżemy naniesiona na zimny talerz nie rozlewa się. Przekładamy do wysterylizowanych słoików.
![Dżem wieloowocowy z nutą earl grey Dżem wieloowocowy z nutą earl grey](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/dzem-wieloowocowy-z-nuta-earl-grey-292860.jpg)
![Dżem wieloowocowy z nutą earl grey Dżem wieloowocowy z nutą earl grey](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/dzem-wieloowocowy-z-nuta-earl-grey-292861.jpg)
![Dżem wieloowocowy z nutą earl grey Dżem wieloowocowy z nutą earl grey](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/dzem-wieloowocowy-z-nuta-earl-grey-292862.jpg)