Sposób przygotowania:
Dżem z jabłek papierówek
Jabłka umyć, wypestkować i rozdrobnić(według uznania). 1 kg takich owoców wymieszać z 1 opakowaniem Konfiturexu.
Owoce zagotować, mieszając. Do gotujących się jabłek wsypać pół kg cukru i zagotować całość około 1 minutę.
Zdjąć z ognia i mieszać do zaniku piany lub ją usunąć. W przypadku dużych kawałków owoców gotować 3 minuty
Gorący dżem nalewać do wyparzonych słoików, szczelnie zamknąć. Układać do góry dnem na 5 minut.
Owoce zagotować, mieszając. Do gotujących się jabłek wsypać pół kg cukru i zagotować całość około 1 minutę.
Zdjąć z ognia i mieszać do zaniku piany lub ją usunąć. W przypadku dużych kawałków owoców gotować 3 minuty
Gorący dżem nalewać do wyparzonych słoików, szczelnie zamknąć. Układać do góry dnem na 5 minut.