Sposób przygotowania:
Dżem z truskawek, z jagodami goji
Truskawki opłucz i zostaw na sicie żeby dobrze obciekły. Oberwij szypułki a jagody poprzekrawaj na mniejsze kawałki. Cytrynę dobrze wyszoruj i sparz wrzącą wodą. Otrzyj żółtą skórkę z owocu i wyciśnij sok. Jagody zalej w kubeczku gorącą wodą i po chwili odcedź. Jedną połowę truskawek zmieszaj z cukrem, przełóż do garnka i doprowadź do wrzenia. Drugą połowę wymieszaj z sokiem cytrynowym i skórką. Gdy te w garnku się zagotują dodaj te z cytryną i gotuj ok. 3 - 4 minut od momentu ponownego zagotowania. Zdejmij garnek z ognia, dodaj goji i mieszaj całość przez chwilę aż do zaniku piany na powierzchni - taka piana to normalne zjawisko podczas smażenia dżemu czy konfitury. Gorąco mieszankę wlej do naszykowanych słoików - muszą być wyparzone albo wygotowane, nakrętki też. Napełnione naczynia zakręć i odstaw do góry dnem żeby się zawekowały. Gdy wystygną można je schować do spiżarni.