iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Dżemik jabłkowo - brzoskwiniowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 7
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Smaczny dżemik na zimę z jabłek

Dżemik jabłkowo - brzoskwiniowy

Składniki:

Dżemik jabłkowo - brzoskwiniowy

 

 

Sposób przygotowania:

Dżemik jabłkowo - brzoskwiniowy
Jabłka obieramy usuwamy gniazda nasienne. Kroimy w plasterki. Brzoskwinie obieramy usuwamy pestki kroimy na cztery. Na dużą patelnię dajemy jabłka z cukrem i goździkiem. Smażymy ok 15 min. Następnie dodajemy pokrojone brzoskwinie. Mieszamy , dodajemy sok z 2 cytryn. Mieszamy dobrze i dalej smażymy aż jabłka lekko się rozpadną, ale mają być wyczuwalne kawałki. Gorące wkładamy do słoików, zakręcamy. Ja jeszcze pasteryzuje ok 10 min.