Sposób przygotowania:
Dzuli
Na początek na stolicę wysypać mąkę. Dodać drożdże, małą ilość ciepłego mleka i małą ilość cukru. Wszystko dobrze zagnieść.
Odstawić do wyrośniecia w ciepłe miejsce na 40 minut. Potem dodać pozostałe składniki poza bakaliami. Zagnieść ponownie ciasto.
Rodzynki sparzyć i odsączyć. Dodać do ciasta razem ze startą skórką. Wyrobić ciasto, które nabierać łyżką, którą oprószać mąką i
smażyć na oleju z obu stron na złoy kolor. Po upieczeniu polecam na każdy placuszek nakłądac 1 łyżke dżemu.Polecam polać polewa czekoladową,toffi lub orzechową.
Odstawić do wyrośniecia w ciepłe miejsce na 40 minut. Potem dodać pozostałe składniki poza bakaliami. Zagnieść ponownie ciasto.
Rodzynki sparzyć i odsączyć. Dodać do ciasta razem ze startą skórką. Wyrobić ciasto, które nabierać łyżką, którą oprószać mąką i
smażyć na oleju z obu stron na złoy kolor. Po upieczeniu polecam na każdy placuszek nakłądac 1 łyżke dżemu.Polecam polać polewa czekoladową,toffi lub orzechową.