landrynka3410

landrynka3410

Szef Kuchni
[Przepisów: 58]

Dzuli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

.....Życze smacznego.....

Dzuli

Składniki:

Dzuli

 

 

Sposób przygotowania:

Dzuli
Na początek na stolicę wysypać mąkę. Dodać drożdże, małą ilość ciepłego mleka i małą ilość cukru. Wszystko dobrze zagnieść.
Odstawić do wyrośniecia w ciepłe miejsce na 40 minut. Potem dodać pozostałe składniki poza bakaliami. Zagnieść ponownie ciasto.
Rodzynki sparzyć i odsączyć. Dodać do ciasta razem ze startą skórką. Wyrobić ciasto, które nabierać łyżką, którą oprószać mąką i
smażyć na oleju z obu stron na złoy kolor. Po upieczeniu polecam na każdy placuszek nakłądac 1 łyżke dżemu.Polecam polać polewa czekoladową,toffi lub orzechową.

Tagi:

jajko jajka