Sposób przygotowania:
Dzwonki karpia na maśle smażone
Kupiłam świeże dzwonki karpia, skóra była oczyszczona, bez łusek, dzwonki opłukać pod zimną wodą, osuszyć ręcznikiem papierowym.
Każdy dzwonek natrzeć solą, pieprzem mielonym, obtoczyć z każdej strony w mące pszennej.
Masło klarowane stopić na patelni, kłaść na gorące masło kłaść dzwonki karpia i smażyć na średnim ogniu na rumiano z każdej strony.
Nam smakuje skropiony cytryną i z białym pieczywem z masłem.
Każdy dzwonek natrzeć solą, pieprzem mielonym, obtoczyć z każdej strony w mące pszennej.
Masło klarowane stopić na patelni, kłaść na gorące masło kłaść dzwonki karpia i smażyć na średnim ogniu na rumiano z każdej strony.
Nam smakuje skropiony cytryną i z białym pieczywem z masłem.